Ortopedie-pediatrica.ro doreste sa combata tendinta moderna de a trata ortopedia pediatrica ca pe o industrie in care intra copilul de mana cu parintii, speriati poate de suferinta, poate de incertitudine si de partea cealalta mecanismul medic ortoped pediatru - kinetoterapeut - firma de ortezare care ii introduc intr-o lume impersonala, in care primeaza mai degraba mecanisme de piata libera decat cele medicale cu consecinte de multe ori nefaste.

Site-ul este dedicat in primul rand parintilor care vor sa se adreseze unui specialist in ortopedie pediatrica sau care s-au adresat deja si au inca intrebari nelamurite. Principala preocupare este “copilul meu este bolnav sau asa trebuie sa fie la varsta lui?”. Datorita diferentelor dintre copii si adulti multi parinti sunt ingrijorati de anumite aspecte sau pozitii ale membrelor sau trunchiului copiilor lor in cursul dezvoltarii. Pentru fiecare varsta exista cateva posturi/pozitii caracteristice dar si cateva patologii reale mai frecvente intr-o anumita perioada a copilariei.

handprint

Chiar daca informatiile din interiorul site-ului nu doresc sa substituie un consult de specialitate ele pot trezi interesul parintilor pentru a aborda cu succes un consult mai informati si mai pregatiti in fata unui diagnostic. Relatia cu medicul este insotita de multe ori de trac iar unele intrebari nu ajung sa fie puse niciodata. Speram ca in paginile site-ului sa gasiti un raspuns la ele sau sa ne contactati si va vom raspunde. Asa la consultul fata in fata cu medicul speram sa fiti mai deschisi pentru a pune intrebarile punctuale care va intereseaza iar problemele curente din timpul unei terapii sa fie mai usor de trecut si de rezolvat.

Autor-Ortopedie-pediatrica
Despre autor

Numele meu este Cristian Oana, sunt medic ortoped pediatru de peste 10 ani. Cred in relatia medic pacient si nu cred in medicina ca industrie. Ne putem vedea si pe Google+,Facebook sau pe pagina de contact.