Este o pozitie vicioasa in flexie a celor doua falange a policelui (degetul mare) datorata unui nodul de la nivelul articulatiei metacarpofalangiene I (la baza degetului mare).
Apare in general in primul sau al doilea an de viata. Poate fi bilateral. Nodulul se mareste in dimensiune si blocheaza miscarea. In general copilul nu prezinta dureri dar este adus datorita impotentei functionale (acestei limitari de miscare a policelui).
Chiar daca s-au incercat tratamente conservatoare de genul ortezarii( imobilizarii in atele|orteze) pe termen lung, totusi tratamentul chirurgical cu desfacerea contracturii are cele mai bune si rapide rezultate. Articulatiile sunt normale, nefiind vorba despre o anomalie congenitala. Este permisa reintegrarea rapida a copilului fara discomfort pe termen mediu ca in cazul ortezarii succesive ceea ce face din aceasta procedura chirurgicala minima preferata atat a medicului cat si a pacientului si familiei.

Autor-Ortopedie-pediatrica
Despre autor

Numele meu este Cristian Oana, sunt medic ortoped pediatru de peste 10 ani. Cred in relatia medic pacient si nu cred in medicina ca industrie. Ne putem vedea si pe Google+,Facebook sau pe pagina de contact.